Στην υπηρεσία της ψυχής - Μάνουελ Σοχ

Όλες οι θρησκευτικές διδασκαλίες δίνουν έμφαση στην ανάγκη του ανθρώπου να υπηρετήσει. Η έννοια του ρήματος «υπηρετώ» έχει δύο όψεις – η μία είναι η υπηρεσία προς τους άλλους, ενώ ή άλλη αναφέρεται στο βαθύτερο νόημα της αναγνώρισης πως η συνολική ύπαρξη του ανθρώπου είναι στην υπηρεσία της ψυχής του.
Πώς μπορούμε να ζούμε υπηρετώντας την συνειδητότητά μας; Στην υπηρεσία της ψυχής μας; 
... 
Γινόμαστε γέφυρες ανάμεσα στα διαφορετικά μέρη του πλανήτη, στη φύση και στον Θεό, τον Δημιουργό, το Τάο, ή όπως κι αν επιθυμείτε να ονομάσετε το Θείο.
Όταν είμαστε στην κατάσταση της εσωτερικής γαλήνης, έχουμε μια αντίληψη του «όλου». Μόνο τότε το σώμα-νους γίνεται ο φορέας της ενέργειας και της αγάπης.

Αγάπη είναι η κίνηση που απορρέει από την εσωτερική γαλήνη. Είναι η κίνηση της εξέλιξης, του μοιράζομαι, ξεδιπλώνομαι, ανθίζω... Εσείς είστε οι φέροντες την αγάπη και τα χαρίσματα. Αυτή είναι η αληθινή σημασία της ενέργειας. Όταν οι άνθρωποι μοιράζονται μεταξύ τους, αυτό αντιπροσωπεύει τη θεμελιώδη κίνηση της αγάπης και μόνον ένας κόσμος στον οποίο ο ένας μοιράζεται με τον άλλον, μπορεί να είναι ένας αληθινά ειρηνικός κόσμος.

Μάνουελ Σοχ 
 
Αποσπάσματα από το βιβλίο «Τα Χαρίσματα Θεραπεύουν - Εισαγωγή στο Time Therapy» εκδ. Ισόρροπον
 

Επιλογή και μεταφορά κειμένου: Ζωή Πεπόνη

- Μάρτιος 2022 

 


Manuel Schoch

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η παρατήρηση είναι πάντα επαναστατική - Μάνουελ Σοχ

Ό,τι κρίνω, το απομακρύνω.

Το κενό που εμπεριέχει τα πάντα – Μάνουελ Σοχ